Publicat de: Eugen Belivac | 15 iunie 2010

… şi ne-am apucat de treabă!

Am început să lucrăm la această expoziţie cam de la coadă spre cap, dar aşa par lucrurile mai interesante! Am dat sfoară în ţară că facem mare expoziţie, premieră în oraşul nostru, dar, fotografii nu aveam nici măcar una. Aşa că ne-am pus pe treabă. Ne-am fixat cadrele în minte, am făcut un scurt inventar al recuzitei de care aveam nevoie şi am pornit spre Muzeul Satului de la Bujoreni.

Căldura de afară ne-a determinat să ne facem rezerve de apă, atât pentru noi, dar şi pentru modelele noastre, pe care le-am chemat din rândul prietenilor şi a prietenelor care aveau acasă câte un costum popular. Am sunat părinţi, socri, bunici şi alte rubedenii şi i-am rugat să ne ajute cu câte un costum popular, fie de copii, fie de oameni în toată firea. Ceea ce părea imposibil la început, a devenit realitate în momentul în care aveam în portbagaj câteva costume populare. Se pare că încă mai sunt oameni cu un respect deosebit pentru portul de altădată, iar noi, nu putem decât să le mulţumim pentru acest lucru, din suflet.

Cu portbagajele ticsite cu stative, softboxuri, blende, blitzuri, obiective şi aparate, am pornit către Muzeu. Au fost câteva zile extraordinare, în care am redescoperit mersul desculţ prin iarbă, mirosul de iarbă proaspăt cosită (a fost minunat pentru ceilalţi, eu am dat drumul unor serii de strănuturi alergice, de numa numa), felul simplu în care se trăia odinioară.

Intrând prin case cu copiii noştri şi ai prietenilor, deveniţi modele de voie de nevoie, ne-au întrebat extrem de miraţi „Dar unde îşi ţineau calculatorul?” Inocenţa lor ne-a determinat să ne înfrângem pornirea de a izbucni în râs şi să le ţinem o mică lecţie despre cum se trăia odată la ţară.

Vom mai reveni cu amănunte din timpul şedinţelor foto realizate la Muzeu, dar până atunci vă vom arăta câteva imagini de la aceste şedinţe foto, un „making of” al expoziţiei.


VA URMA!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: