Publicat de: Eugen Belivac | 29 decembrie 2010

Mulţumim

Ideea acestei expoziţii a fost mai mult o vorbă aruncată, dar care ne-a prins, încet. Am făcut totul cum nu se putea mai pe de-a-ndoaselea: am tipărit mai întâi afişele şi invitaţiile, pentru ca mai apoi să facem fotografiile, am stabilit traseul itinerării expoziţiei din mers şi tot aşa. Dar, pe măsură ce lucrurile evoluau şi primeam semnalele publicului, am realizat consistenţa demersului nostru. Am primit şi critici (în primul rând de la împătimiţii fotografiei clasice, pentru care fotografia 3D reprezintă încă un sacrilegiu), dar şi laude de la cei în care am reuşit să trezim o stare, un sentiment. Toate aceste reacţii ne-au bucurat, deoarece, datorită lor, am realizat dimensiunea artistică a proiectului nostru, esenţa artei care înseamnă sădirea sau renaşterea unui sentiment, în sufletul unui om.

Acum, la sfârşit de an, dorim să le mulţumim tuturor celor care au fost alături de noi, pe parcursul etno 3D. În primul rând, celor care ne-au fost modele, celor care ne-au oferit sprijinul material, ne referim aici atât la parteneri, cât şi la oamenii deosebiţi de la Muzeul Satului din Bujoreni, celor care au purtat vorba despre această expoziţie, înlesnindu-i apariţia pe diverse meleaguri.

Nu în ultimul rând, vrem să mulţumim celor pentru care s-a născut etno 3D, dumneavoastră, celor care aţi urmărit acest blog, dumneavoastră, celor care ne-aţi văzut lucrările şi care ne-aţi încurajat sau ne-aţi criticat. Vă dorim să aveţi un an nou ferit de probleme, cu multe bucurii, una dintre ele fiind un nou proiect la care ne vom apuca de lucru cât de curând.

LA MULŢI ANI!

echipa etno 3D

Reclame
Publicat de: Bobita Catusanu | 21 decembrie 2010

etno 3D, la Bazar Traian

Expoziţia „etno 3D” a revenit în Râmnicu Vâlcea şi este expusă în prezent în cadrul manifestărilor de inaugurare a „Bazarului Traian”, mai precis în cadrul Târgului de Produse Tradiţionale şi Bio „Traian”. Printre sutele de vizitatori ai expozitiei ne-au onorat cu prezenta si domnii Dan Petrescu director general Dacos, Florian Melus Coman director general Autoritatea Romana de Transport si domnul Dumitru Persu vicepresedinte al Consiliului Judetean Valcea.

Publicat de: Eugen Belivac | 15 noiembrie 2010

Vernisaj „etno 3D” – interviuri

Aşa cum promiteam într-unul din posturile anterioare, revenim cu imagini de la vernisajul „etno 3D”, din foaierul Senatului României. Mulţumim VTV, partenerului nostru, şi în special lui Lucian Constantinescu care a fost alături de noi la Senat şi a realizat acest material.

Publicat de: Eugen Belivac | 13 noiembrie 2010

Making-of „etno 3D”, in foaierul Senatului.

Ca o avanpremieră a materialului video cu vernisajul expoziţiei noastre din foaierul Senatului, vă prezentăm un scurt making of cu pregătirea expoziţiei.

 

Publicat de: Bobita Catusanu | 10 noiembrie 2010

Vernisaj, Senatul României – update

Asa cum va promiteam in postul precedent,  revenim astazi cu cateva detalii despre vernisajul de la Senat. Printre personalitatile care ne-au onorat cu prezenta au fost senatorii Emilian Francu, Laurentiu Coca, Dorel Jurcan, Sergiu Nicolaescu, Mircea Diaconu, Puiu Hasotti, Olguta Lia Vasilescu, Teodor Melescanu, Radu Berceanu, Cristian Radulescu, Mircea Cinteza, Mihail Hardau, Ioan Zbirciu, Ilie Sarbu, Alexandru Cordos, Ecaterina Andronescu, Daniel Savu sau deputatul Georgian Pop.

Am fost onorati si de prezenta domnului Ion Gheorghe Rosca, rectorul Academiei de Stiinte Economice Bucuresti, care s-a aratat incantat de lucrarile expuse. De altfel, domnia sa ne-a invitat sa ducem lucrarile si la Academia de Studii Economice, ceea ce vom si face, urmand sa va anuntam in curand detaliile privind data noii expozitii.

Pana atunci va invitam vineri, 11 noiembrie, incepand cu ora 14.30 ,sa urmariti la televiziunea VTV  un amplu material realizat de Lucian Constantinescu, luni, in foaierul Senatului.

Publicat de: Eugen Belivac | 8 noiembrie 2010

Vernisaj, Senatul României

Suntem pe drum, dar datorită tehnologiilor mobile, putem să vă arătăm câteva imagini de la vernisajul care a avut loc astăzi în Foaierul Senatului României. Vom lăsa imaginile să vorbească de la sine şi vom reveni în câteva zile cu mai multe detalii şi surprize.

Publicat de: Eugen Belivac | 2 noiembrie 2010

Comunicat de presă

Expoziţie de fotografie tridimensională, în premieră naţională, în Foaierul Senatului României

Bucureşti, Senatul României, 08 Noimebrie 2010 – Un crâmpei din farmecul satului vâlcean de odinioară va fi adus în Foaierul Senatului României prin intermediul unei expoziţii de fotografie tridimensională, realizată de Eugen Belivac, Bobiţă Cătuşanu şi Cătălin Colniceanu, trei fotografi din Râmnicu Vâlcea. Fotografiile care compun expoziţia, intitulată „etno 3D”, au fost realizate la Muzeul Satului Vâlcean de la Bujoreni, jud. Vâlcea, în luna iunie a acestui an şi urmează să fie expuse în Foaierul Senatului României, începând de luni, 8 noiembrie 2010, orele 15.30, până pe data de 11 noiembrie. Despre idee şi concretizarea ei în această expoziţie, precum şi despre locurile unde au fost expuse lucrările, puteţi citi pe blogul celor trei artişti fotografi, la adresa www.expofoto3d.wordpress.com.

Publicat de: Eugen Belivac | 28 octombrie 2010

etno 3D, în Foaierul Senatului României

De câte ori am expus fotografiile reunite sub titlul „etno 3D”, am fost mereu încurajaţi să ducem lucrările în cât mai multe locuri, inclusiv în străinătate, dacă am putea. Am primit şi sprijin concret în acest sens, de la doi oameni speciali, diferiţi în viziuni politice, dar care ne-au ajutat deopotrivă în demersul nostru. Este vorba de domnii senatori Emilian Frâncu şi Laurenţiu Coca, care ne-au mijlocit organizarea expoziţiei noastre în Foaierul Senatului României şi cărora dorim să le mulţumim pentru ajutor.

Astăzi, după un drum din viul nopţii la Capitală, am reuşit să stabilim ultimele detalii ale acestei noi prezentări „etno 3D” şi suntem în măsură să vă anunţăm faptul că pe data de 8 noiembrie 2010, începând cu orele 15.30, vom fi prezenţi în Foaierul Senatului României, unde vom duce un crâmpei din Satul Vâlcean, văzut în toate cele trei dimensiuni.

Astazi 28 octombrie, in fata Senatului

Publicat de: Eugen Belivac | 26 octombrie 2010

etno 3D, în PhotoMagazine

 

Publicat de: Eugen Belivac | 19 septembrie 2010

Arogantza reloaded la Vama Veche (video)

Astăzi, facând un pic de curăţenie în computer, am dat peste filmuletele facute astă vară la Vama Veche, când am fost să aranjăm lucrările, într-o cabană, pentru publicul vamaiot. Am intrat foarte repede în atmosfera de Vamă, chiar de pe drum, înainte de a ajunge în Vamă şi sperăm că, prin imaginile pe care le veţi urmări, să intraţi şi voi în acea atmosferă unică.

Older Posts »

Categorii